Folkehelseinstituttet sier at årsaken til at dette nå er hovedregelen, er utviklingen med økning i antall smittede de siste dagene.
Så langt er 19 personer bekreftet smittet i Norge, blant dem fem ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus.
Rådet har tilbakevirkende kraft, og gjelder alle reisende som har kommet hjem etter 17. februar.
På sine hjemmesider skriver Folkehelseinstituttet at spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina, men blir også regnet som vedvarende i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korrea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia.
Nyheten kommer timer etter at Oslo universitetssykehus skjerpet sine karanteneregler for alle ansatte søndag kveld.
– Alle som har vært i et smitteområde skal holdes i karantene i 14 dager. Taksameteret går fra de kommer hjem, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på en pressekonferanse.
Han sier at de nye reglene vil berøre mellom 150 til 160 ansatte på Ullevål sykehus nå, men at dette kan endre seg.
Spesielt øyeavdelingen vil være rammet av dette.
– Vi er veldig opptatt av å gi et godt tilbud til våre pasienter. De som er pasienter hos oss skal føle seg trygge. Og vi er selvfølgelig bekymret for ansatte som har vært i kontakt med de smittede ansatte, sier Bjørnbeth.
Under pressekonferansen ble det først sagt at også alle pasienter må i en 14 dagers karantene, dersom de har vært i et risikoområde. Men sykehuset har senere presisert at pasienter som har vært i risikoområder må ta kontakt for å avklare om de skal møte til timen sin.
Dette gjelder for alle pasienter ved sykehuset, ikke bare ved øyeavdelingen.
De nye karantenereglene skjer etter at fem ansatte ved øyeavdelingen har testet positivt for coronaviruset.
20 ansatte har testet negativt for viruset, og 23 ansatte venter fortsatt på svar på sine prøver. Foreløpig er det ikke funnet smitte blant pasienter.
16 pasienter har blitt testet. Medisinsk direktør Hilde Myhren sier seks av disse har kommet tilbake negative, mens man fortsatt venter på svar på de resterende ti.
(Kilde: WHO / Italienske myndigheter)